Partizan strahuje od UEFA

partizan-jang bojs
picture source:http://www.telegraf.rs/

Fudbalski klub Partizan strahuje od velike UEFA-ine kazne nakon što je delegat utakmice protiv Jang Bojsa u Beogradu poslao svoj izvještaj u Nion.

U zapisniku delegata iz Češke nalaze se brojne primjedbe na organizatora utakmice, što bi moglo biti baš kobno po Partizan koji se već nalazi pod uslovnom kaznom.

Delegat je u zapisnik zaveo rasističko ponašanje navijača, upotrebu pirotehnike, blokirane stepenice, utrčavanje publike na teren, te pojavljivanje neakreditovanih medija na terenu.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura požalio se da su neke primjedbe pomenutog delegata bizarne, te istakao da se skandiranje Srbiji nije trebalo okarakterisati kao rasističko ponašanje publike, a ulazak u teren dječaka koji sakupljaju lopte kao upad publike na teren.

Partizan ima rok od šest  dana da se izjasni o navodima delegata i predstavnika iz agencije FARE, a crno-bijeli će svoju odbranu u Nion poslati do petka.

Najrealnije je očekivati da Partizan bude sankcionisan velikom novčanom kaznom i igranjem sljedeće evropske utakmice pred praznim tribinama, što će biti ogroman hendikep s obzirom da ih  ionako čeka težak posao u 1/16 finala Evropske lige.

Otežavajuću okolnost u ovom slučaju čini uslovna kazna koja podrazumijeva da Partizan igra bez prisustva publike ukoliko dođe do bilo kakvog rasnog ili drugog povika ili transparenta na utakmicama koje igra u evropskim takmičenjima“, obrazložio je potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić.