FIFA ili France Football ?

FIFA-France Football
picture source: http://www.espnfc.com

FIFA i France Football nastavljaju održavati neprijateljske odnose, pa je ovaj put došlo i do takmičenja oko organizacije dodjele Zlatne lopte početkom predstojeće 2018. godine.

Nije prošlo mnogo od kako je FIFA organizovala dodjelu nagrade za najboljeg igrača 2017. godine koju je osvojio Kristijano Ronaldo. Ova ceremonija definitivno će ostati zapamćena po svojoj glamurnosti, elegantnosti i spektaklu kakav je samo FIFA do sada pravila, no France Football pokušaće je nadmašiti.

Sigurno je da France Football želi to sve prenijeti na još viši nivo, a kako francuski mediji pišu već su spremili ‘asa u rukavu’ i odlučili da će se Zlatna lopta dodijeliti u Parizu i to na Ajfelovom tornju, dok bi nagradu trebao uručiti David Ginola. Kao srećni dobitnik ne očekuje se niko drugi no Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi, ali ovaj put im se u borbi priključuje i Nejmar.

Borba Mesija i Ronalda traje već deceniju, a Kaka je 2007. godine bio poslednji koji se izborio za titulu pored dva velikana. Mesi trenutno vodi sa ‘samo’ 5 Zlatnih lopti u kolekciji, a ni Ronaldo nije daleko sa upisanim brojem 4.