Završena grupna faza Lige šampiona-poznato 16 ekipa osmine finala

Liga-šampiona-2018
picture source: http://www.uefa.com

Konačno su odigrane sve utakmice grupne faze Lige šampiona i sada se može preći na ozbiljniji nivo takmičenja. Većina plasiranih je ranije osigurala prolaz dalje, tako da za poslednji dan nije ostavljeno mnogo iznenađenja.

Grupa C bila je problematična jer su Lajpcig i Porto sa istim brojem bodova došli do poslednjeg kola, ali je i to riješeno nakon poraza Lajpciga od Bešiktaša i pobjede Porta nad Monakom. Liverpul je osigurao plasman ubjedljivom pobjedom na ruskim Spartakom od 7:0. Napoli više nije u igri zbog loše igre u Roterdamu, a Šahtjor je savladao Građane i došao do plej-ofa.

Poznato je, dakle, 16 ekipa koje će nastupiti u osmini finala Lige šampiona. Sa prvim mjestom iz grupne faze prošli su Mančester Junajted, Roma, Barselona, Liverpul, Mančester Siti, Totenhem, Pari Sen Žerman i Bešiktaš. Drugoplasirane ekipe su Bazel, Čelsi, Juventus, Sevilja, Real Madrid, Porto, Šahtjor i Bajern Minhen.

Žrijeb osmine finala očekuje nas 11. decembra, a utakmice 13. i 14. te 20. i 21. februara. Revanši su u planu 6. i 7. te 13. i 14. marta. Finale Lige šampiona je planirano 26. maja na ”Olimpijskom stadionu” u Kijevu.