Srbija izjednačila i sa Holandijom

Srbija-Holandija
picture source: http://mondo.rs

Rukometašice Srbije su na današnjem meču 4. kola grupe D postigle neriješen rezultat protiv Holandije. Iako su nekoliko minuta pred kraj imale prednost od tri boda, nisu je dobro iskoristile i pustile su Holanđankama da izjednače rezultat.

Ekipa Srbije sjajno je otvorila meč i nakon 15 minuta na terenu zabilježila blagu prednost sa 9:7, ali tada sve kreće niz brdo. Holanđanke su iskoristile sve prilike i povele sa 15:13. Uspješan niz vicešampionki prekinula je Andrea Lekić i vratila Srbiju u igru sa 15:15 na pauzi. U drugom poluvremenu su se obe strane pokazale veoma borenim i stalno se ‘ganjale’ u bod ili dva razlike. Rukometašice Srbije imale su prednost do poslednjih pet minuta susreta od kada nisu zadale ni jedan pogodak. Ostala je prednost 27:24 kao jedini potencijal za pobjedu, no Holanđanke otimaju napade i vraćaju balans sa 27:27. Iako je Čolićeva danas odigrala fenomenalnu odbranu, srpske rukometašice ostale su na neriješenom rezultatu.

Ovaj rezultat mnogi tumače pozitivno, jer smatraju da su rukometašice Srbije pokazale neustrašivost i veliku borenost pred tako jakim protivnikom kao što je Holandija.