Zvezda bolja od Efesa

Crvena Zvezda-Anadolu Efes
picture source: http://www.diena.lt

Igrači Crvene Zvezde pobjedili su u hali ”Aleksandra Nikolića”  tursku ekipu Efes Anadolu rezultatom 100:81. Lijepo su košarkaši Zvezde odigrali ovaj susret i zabilježili svoju četvrtu pobjedu u Euroligi, a istovremeno i osmi poraz turske ekipe.

Domaćini su otvorili meč akcijom Milka Bjelice, a onda se pretvorilo u trku jedan po jedan, sve dok Beograđani nisu došli do plus 6 sa 18:12. Od tada je Zvezda uspostavila kompletnu dominaciju na terenu i do 16. minuta postigla 7 trojki i prednost od 12 poena. Efes je uz Štimca smanjio na 45:50, ali je tada zbog kvara semafora zaustavljena utakmica na nekoliko minuta. Druga četvrtina završena je sa 50:44. Drugo poluvrijeme otvaraju Ročesti i Simon za 53:47. Efes sada pokazuje veliku borbu i ambiciozno grabi ka pobjedi, ali nije obećavajuće. Kraj treće četvrtine označio je odbranu domaćeg terena sa rezultatom 74:62 za Zvezdu. Davidovac uzima lake poene u završnici za 80:64. Crveno-bijeli se do kraja utakmice lagano poigravaju sa Efesom i završavaju u svom stilu 100:81.

Za Zvedu je najbolji bio Feldin sa 29 poena, Ročesti sa 11 te Dangubić i Dobrić sa po 10 poena. Efes je pokušao izvući Brajant Danston sa 16 poena, a pozdravljene su i akcije Vladimira Štimca.