Crna Gora zaustavila Srbiju

Srbija-Crna Gora
picture source: https://www.rtvbn.com

Rukometašice Srbije izgubile su današnji meč osmine finala protiv rivalki iz Crne Gore. Rezultat 29:31 pokazao je da su Crnogorke bile izdržljivije od reprezentativki Ljubomira Obradovića koje su bile sjajne u grupnoj fazi.

U 3. minuti Sanja Damnjanović dolazi do prvog gola na utakmici koji je pogurao Srbiju na 1:0, ali Crna Gora brzo uzvraća. Na početku susreta istakla se Slađana Pop-Lazić koja je pokazala odličnu igru na ‘crti’. Sve do 10. minuta je Katarina Tomašević čuvala mrežu Srbije, ali je Katarina Bulaković prevarila za 3:4. Dragana Cvijić i Marija Obradović su zbog povreda neko vrijeme bile van terena. Crna Gora igra sve jače i u 13. minuti dolazi do 3:6 pa i 3:8. Sanja Radosavljević prekinula je niz promašaja za 4:8, a pratila ju je Tamara Radojević. Jelena Despotović pogađa poslednji gol u prvom poluvremenu za 9:14 sa kojim se otišlo na pauzu.

U drugom poluvremenu se Srbija poboljšala u napadu, ali oslabila odbranu što je iskoristila Jovanka Radičević za veliku razliku od 12:18. U 36. minuti se penju Crnogorke na 14:21 sve zbog dobro iskorištenih grešaka srpskih rukometašica. Krpež-Sležak je umanjila razliku na 17:23. Preko Željke Nikolić i Dijane Radojević se Srbija primakla na 23:27, ali nikako nije mogla sustići Crnu Goru. Jovanka Radičević zadavala im je najviše problema i postavila visokih 26:30 tri minute prije kraja utakmice. Konačni rezultat bio je 29:31 i prolaz dalje su odnijele rukometašice Crne Gore.

Čestitam Crnoj Gori na prolasku u narednu fazu i želim joj sreću u četvrtfinalu. Ponosna sam na svoju ekipu, na sve urađeno na Svjetskom prvenstvu, ali smo sad svjesne da jedan meč može mnogo toga da promjeni. Tužne smo zbog poraza, ali naš cilj ostaje uspjeh na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naučićemo dosta poslije ovog poraza i vidimo se na Evropskom prvenstvu naredne godine u Francuskoj – izjavila je Cvijićeva, koja je danas ubacila 6 golova.