Zvezda elegantno do pobjede u Zagrebu

Crvena Zvezda-Cibona
picture source: https://www.tportal.hr

Poslednji meč 11. kola ABA lige donosi pobjedu košarkaša Crvene Zvezde nad zagrebačkom Cibonom sa rezultatom 93:87.

Već na početku meča osjetila se dinamika koju je postavila Crvena Zvezda,a na koju domaćini nisu našli adekvatan odgovor. U 4. minuti Zvezda izvodi brzu seriju od 5:0. Bjelica ubacuje za dva, a prati ga Dangubić za 6:15. U prvoj četvrtini jedino Luka Žorić igra u napadu Cibone, a crveno-bijele vode Lesor i Bjelica koju su bili posbeno raspoloženi. Pred kraj prve četvrtine pogađa Ročesti za 11:25, koju prati Novačić iz Cibone za 14:25. U preostale dve minute prve dionice crveno-bijeli su došli do fenomenalnih +17 za 35:18 i već tada je bio odlučen ishod utamice. U drugoj četvrtini Cibona pokazuje nešto bolje poteze. Feldin i Ročesti su stalno bili u napadu i održali prednost Zvezde sa 57:42 na poluvremenu.

Poslije pauze Zvezda je nastavila udarati svoj tempo bez milosti prema domaćinima i treća četvrtina završena je sa 79:63. Ipak, u završnici pada koncentracija košarkaša Dušana Alimpijevića i Cibona smanjuje zaostatak na 6 poena, ali je tu već bio kraj utakmice. Zvezda je izašla kao pobjednik sa 93:87.

Trijumfu Zvezde doprinijeli su Feldin sa 23 i Ročesti sa 19 poena, dok je za poraženu Cibonu najviše ubacio Novačić i to 17 poena.