Met Barns izlazi sa terena !

Met-Barns
picture source: http://bleacherreport.com

Poznat je po nadimku ‘najprljaviji u NBA’, a sada je odlučio da teren prepusti drugima. Riječ je o Met Barnsu koji je u NBA ligi pokazao svoj talenat na 929 utakmica u 16 dugih sezona.

Prosjek ovog košarkaša je 8,2 poena, 4,6 skokova, 1,8 asistenciju i 0,8 ukredenih lopti po utakmici. Draftovan je daleke 2002. godine kao 46. pik, a najbolje nastupe dao je u Golden Stejt Voriorsima, LA Klipersima i Memfis Grizlisima. Proslavio se kao član dobro poznate ”We believe” generacije Voriorsa u sezoni 2006/2007, koju su vodili slavni Stiven Džekson, Baron Dejvis te Manton Elis. Prije 9 godina raskrstio je Golden Stejtom i prešao u Finiks, zatim Orlando, Lejkerse, Kliperse, Memfis i Sakramento, a na kraju se ipak vratio prvom izboru Goldern Stejtu. Barns izlazi sa terena sa osvojenim prstenom.

Od košarkaške karijere se nakon 14 godina oprostio porukom putem društvene mreže Instagram. U poruci poručuje da se dosta zabavljao tokom skoro 15 godina života košarkaša, ali da sada počinje period uživanja sa djecom i novom karijerom u opuštenoj odjeći.