Torino zadao muke Laciju

Lacio-Torino
picture source: http://www.gazzetta.it

U okviru 16. kola italijanske Serije A Torino je kao gost nadjačao Lacio sa 3:1. Trener Torina Siniša Mihajlović imao je interesantne izbore za ovaj meč.

U prvom poluvremenu susret je prošao dosta mirno do poslednjih sekundi. Nakon što je Imobilina lopta pogodila Burdisa u ruku Rimljani su se bunili i tražili penal zbog čega je došlo do sukoba. Impobile je krenuo glavom na Burdisa, a sudija je nakon detaljnije analize (VAR tehnologijom) dosudio napadaču Italije Imobilu crveni karton. Poslije odmora Bikovi koriste pad koncentracije Lacija i dolaze do prednosti u 54. minuti. Beregner je poslao loptu ka golu Lacija, a i drugi gol je brzo uslijedio. Rinkon je u 64. minuti digao rezultat na 2:0, nakon što je Luisu Albertu oduzeo loptu. Luis mu je ‘vratio’ u 69. minuti kada je uspio da savlada Sirigua za 2:1. Ipak, Edero u 73. minuti pogađa još jednom za Torino i postavlja konačan rezultat.

Iako se Lacio kidao do kraja meča, nije uspio prevagnuti u svoju korist. Milinković-Savić danas nije pokazao svoj maksimum, kao ni njegov brat Vanja koji je utakmicu proveo na klupi. Siniša Mihajović na klupi je danas ostavio i sjajnog Adema Ljajića. Dušan Basta je izašao na teren u 55. minuti.