Miroslav Muta Nikolić leti iz Partizana !

Miroslav-Muta-Nikolić
picture source: http://www.sportskacentrala.com

Uprava košarkaškog kluba Partizan odlučila je da otpusti trenera Miroslava ’Mutu’ Nikolića zbog veoma loših serija u ABA ligi i na Evrokupu. Muta je ljetos stigao u Partizan i najavio veliki napredak i razvoj mladih košarkarja u čemu nije uspio, a to najbolje pokazuju rezultati.

Crno-bijeli su zabilježili svega jednu pobjedu od poslednjih 9 odigranih mečeva, a izgubili su pet utakmica. Trenutno Partizan dijeli četvrto mjesto na regionalnom takmičenju sa četiri ekipe i rezultatom 5-6. U Evrokupu pokazao se kao daleko najgori i završio na poslednjoj poziciji sa 1-6. Pored ‘nazadovanja’ Partizana Nikolić je uspio i da upropasti transfer Radeta Zagorca u Humsku.

Kada sam dolazio, mnogi nisu htjeli u ovakav Partizan. Neke kolege su mi govorile “šta će ti to”, da te tjera publika, da te vrijeđaju poslije poraza. Nisam se plašio izazova, radio sam pošteno, iako su se pokrivali mojim imenom kada sam došao, još sam potpisao ugovor na tri godine. Nisam dao da mi se miješa neko u posao, menadžeri posebno, niti sam se bavio drugim stvarima, sem svojim poslom. Publika me nije prihvatila, nije bilo razumjevanja i strpljenja. Partizanu želim sve najbolje. – sa velikim nezadovoljstvom je Nikolić izjavio za Blicsport.

Na mjesto Nikolića mogao bi doći bivši kapiten crno-bijelih Nenad Čanak, koji je prošle godine bio asisten Aleksandra Džikića. Uz Partizan će u utorak biti Aco Mitrović, zamjenik Nikolića, a dočekuje Bilbao Basket u Evrokupu.