“Mubadala open” test za povratnike

mubadala-kup
picture source: http://www.arabianbusiness.com

Prvi test za povratnike na teniske terene biće “Mubadala open” u Abu Dabiju koji se igra od 28-30. decembra. Na egzibiciju u Emiratima stižu četvorica igrača koji su propustili cijeli ili veći dio drugog dijela sezona zbog povreda.

Đoković nije igrao od Vimbldona zbog problema sa laktom, Nadal je u samoj završnici godine poklekao, Raonić je odigrao samo dva meča od Montreala početkom avgusta, a najgore je prošao Stan Vavrinka, koji je morao na dve operacije koljena.

Period od poslednjih pet mjeseci mi je bio najteži u životu. Morao sam da koristim štake osam nedelja. Ali, u Abu Dabiju ću imati odličnu provjeru pred prvi grend slem, jer nikad jača konkurencija nije bila na ovom turniru – naglasio je Vavrinka.

Stan je ostao u prvih deset, iako je pauzirao od Vimbldona , ali je veliko pitanje koliko će biti spreman za Melburn. Đoković je pao na 12. poziciju i probaće kroz egzibiciju i pripremni turnir u Dohi koji se igra od 2-7. januara da podigne formu za prvi grend slem.

Nadal je osvojio dva od četiri grend slema ove sezone, ali je dosta oscilirao u završnici godine. Ipak, uspio je da istrči do prve pozicije i sa rovitim koljenima. U polufinalu Abu Dabija čeka pobjednika duela Vavrinka – Busta, a potencijalni rival u finalu biće mu Đoković, koji se prethodno sastaje sa boljim iz meča Tim – Raonić.

RASPORED:
28. decembar
S.Vavrinka – P. Busta
D.Tim – M. Raonić

29.decembar
R.Nadal – Vavrinka/Busta
N.Đoković – Tim/Raonić

30.decembar
Finale i meč za 3. mjesto