X-Time Out: Hari Kejn

hari-kejn

Mnogo pažnje privući će veliki okršaj Mančester Sitija i Totenhema na Etihadu, a domaćin će posebno motriti na najopasnijeg igrača ekipe iz Londona Harija Kejna.

Odličnim partijama reprezentativac Engleske skrenuo je pažnju na sebe mnogo bogatijih klubova, od ovog čiji dres trenutno nosi, a koji su zabacili udicu i čekaju odgovor predsjednika “pijevaca” Danijela Levija. Ipak, teško je  očekivati da će on svoju najveću zvijezdu prodati za male pare i ako bude odlazio sa Vajt Hart Lejna to će biti novi rekordni transfer u istoriji fudbala.

Svojevremeno je prelazak Gareta Bejla u Real Madrid bio najskuplji na svijetu, a predsjednik “kraljevskog” kluba iz Madrida Florentino Perez je rekao da oni nemaju namjeru da dovode Kejna jer on vrijedi 250 miliona evra. Ako je to rekao čovjek koji je ugovorio neke od najvećih transfera svih vremena i koji barata desetinama miliona evra onda je za očekivati da plavokosi momak zaista toliko i vrijedi.

kejn-reprezentacija

Ove godine izluđuje protivničke defanzivce i golmane jer nemilosrdno trese mreže. Na 16 utakmica ove sezone čak 12 puta bio je strijelac čime je stao rame uz rame Kristijanu Ronaldu iz Real Madrida i Lionelu Mesiju iz Barselone.

Kejn je rođen 1993. godine u istočnom djelu Londona i prve treninge kao dječak odradio je u lokalnom Ridžvej Roversu da bi potom jednu sezonu bio član Arsenala koji ga nije imao u svojim planovima, a menadžer “tobdžija” Arsen Venger jedne prilike je rekao da mu je žao što on nije ostao sa njima. Kratko vrijeme bio je član Votforda da bi 2009. stigao u Totenhem koji ga je naredne četiri godine slao na pozajmice u Lejton Orijent, Milvol, Norvič i Lester.

U Premijer ligi je debitovao 18. avgusta 2012. godine kada je na meču protiv Njukasla zamijenio Sandra, a prvi gol postigao je 2013. protiv Hala da bi od tada njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. Prošao je omladinske selekcije Engleske dok je za seniore debitovao 27. marta 2015. protiv Litvanije na Vembliju i tom prilikom postigao gol.