Velika potrošnja energije ni za šta

partizan-limož
picture source: www.rtvbn.com

BEOGRAD – Neizvjesna završnica u meču bez takmičarskog značaja i poraz Partizana od Limoža na evropskom oproštaju pred domaćim navijačima (98:101).

Trener Partizana Nenad Čanak nije bio zadovoljan, ne toliko zbog izgubljenog meča, koliko zbog istrošenosti već desetkovane ekipe.
– Teška utakmica i velika potrošnja energije ni za šta. Ako ništa drugo, bio je ovo trening za mnogo važniji meč sa Mornarom u subotu. Ponovile su se boljke od meča sa MZT-om. Poslije dobrog prvog, u drugom poluvremenu je bilo mnogo grešaka, prije svega usljed skraćene rotacije i trenutnog fizičkog stanja – rekao je Čanak.

I pored svega toga su “crno-bijeli” imali šansu za trijumf, ali Patrik Miler nije pogodio iz dobre situacije u samoj završnici.
Limož je pogodio neke teške šuteve za tri, u posljednjoj četvrtini nisu promašili slobodno bacanje, na kraju je odlučila jedna lopta. Miler te poluzicere pogađa u visokim procentima, ali je ovog puta promašio. Idemo dalje, čeka nas mnogo važniji meč – dodao je Čanak.

Na terenu u subotu bi trebalo da bude više raspoloživih igrača.
Novica Veličković je možda bio u stanju da igra i u ovom meču, ali je bitnije da to učini u subotu. Vanja Marinković se zagrijavao, osjetio bol i procjena je bila da ne rizikujemo, mada je moja ideja bila da igra pet-šest minuta i osjeti loptu. Očekujem da će njih dvojica igrati, dok su Strahinja Gavrilović, Marko Čakarević i Obrad Tomić van stroja duže vrijeme – zaključio je Čanak.

(novosti.rs)