Feldin: Morao sam bolje da igram

crvena zvezda-panatinaikos
picture source: http://mondo.rs

Imao je Džejms Feldin dodatni motiv, da pokaže nekadašnjem timu da zna da igra. Donekle je u tome i uspio, bio je jedini dvocifreni igrač u crveno-belom dresu sa 21 poenom, ali to nije bilo dovoljno da se savlada Panatinaikos.

Prvo poluvrijeme je bilo fizički teško, imali su mnogo ofanzivnih skokova, mučili smo se u napadu, potrebni su nam poeni, kada to ne uspijemo teško je. Znali smo da će bez Kalatesa imati problem da poentiraju, ali su i pored toga uspijeli da nam daju 69 poena – priča Feldin.

Feldinove pohvale idu na stranu odbrane rivala koja je odlično zatvarala prilaze ka košu.

– Trebalo je bolje da igramo. Oni su se snalazili veoma dobro kod preuzimanja, bio sam tamo prošle godine i to stalno rade, takav im je stil igre. Nije bitno ko koga čuva, ali ni mi nismo napadali kako treba. Trebalo je više da idemo na niski post. Umijesto toga smo pokušavali da idemo više jedan na jedan. Ja sam promašivao dosta, morao sam bolje.-

Samokritičan je i pored toga što je bio jedini košgeterski raspoložen i što je u samoj završnici imao šut za produžetak.

Poslednji šut? Neću o tome. Morao sam da pogodim. Očajno sam šutirao trojke (7-1) – zaključio je vidno neraspoloženi Feldin.