Crvena Zvezda gost u Mitrovici

zvezda-mega
picture source: http://www.aba-liga.com

Poslije kratkog boravka u Beogradu, Crvena Zvezda će opet na put, ali ne baš daleko, već do obližnje Sremske Mitrovice, gdje će danas protiv Mega Bemaksa staviti tačku na veoma uspješnu jadransku plovidbu u 2017.

Poslije serije putovanja, imali smo priliku da odradimo nekoliko treninga neophodnih i zbog uklapanja Dilana Enisa u sistem. Mega forsira prepoznatljiv stil, sa poznatim sistemom trenera Dejana Milojevića, koji godinama to radi odlično. Utakmice s njima su tradicionalno zanimljive, a i rezultati iz posljednjih nekoliko kola ABA lige opominju nas da moramo da budemo maksimalno oprezni u svakom meču – kaže trener crveno-belih Dušan Alimpijević koji danas, ali i u petak, kada jadranski šampion gostuje milanskoj Olimpiji, neće moći da računa na Ognjena Dobrića, jer je povrijedio skočni zglob na treningu.

Ipak, u timu će biti Pero Antić, koji ne dozvoljava da ga prehlada odvoji od terena, na kom kapiten Branko Lasić očekuje žestoku borbu.

branko-lazić

Ne smije da nas zavara nizak plasman Mege na tabeli. Mlad su i ambiciozan timu, koji je nekoliko utakmica, kao recimo protiv Cibone i Cedevite, gubio u neizvjesnim završnicama. Igraju vrlo agresivno, imali su vremena da treniraju i pripreme se za duel s nama. Za početak, moramo da odigramo dobru odbranu i da se držimo plana koji smo pripremili – jasan je Lazić.

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević nema dilemu da li je Crvena Zvezda prvi favorit za jadransku titulu.
Imaju izuzetno kvalitetan tim koji je spoj iskusnih i mladih igrača. Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu sa mnogo energije u igri. Bitno je da damo sve od sebe u ovom meču, a za šta će to na kraju biti dovoljno, vidjet ćemo – kaže Milojević.