Zvezda nokautirala Žalgiris

crvena zvezda-žalgiris
picture source: http://www.euroleague.net

Košarkaši Crvene Zvezde pobjedili su sinoć u Beogradu litvanski Žalgiris sa 77:65 (16:18, 17:13, 15:14, 29:20), u utakmici 16. kola Evrolige i ostvarili drugu uzastopnu pobjedu.

Zvezdu su predvodili Tejlor Ročesti sa 16 poena, četiri skoka i 10 asistencija i Dejan Davidovac sa 13 poena, od kojih tri odlučujuće “trojke” iz tri pokušaja. Dilan Enis dodao je 12, a Nemanja Dangubić devet poena i pet skokova.

Kevin Pangos bio je najefikasniji u ekipi Žalgirisa sa 19 poena i sedam skokova, a Paulijus Jankunas postigao je 10 poena. Eron Vajt dodao je devet poena i šest skokova.

Utakmica u punoj dvorani “Aleksandar Nikolić” počela je minutom ćutanja u čast nedavno preminulog predsednika Limoža Frederika Fortea.

Prvo poluvrijeme donjelo je konfuznu igru na obe strane i izuzetno loš procenat šuta za dva poena. Zvezda je poslije 20 minuta igre imala samo tri pogođena šuta za dva iz 17 pokušaja, ali je ipak imala prednost od 33:31, do koje je uglavnom došla s linije za slobodna bacanja.

dylan-ennis

U drugom poluvremenu crveno-bijeli su zaigrali znatno čvršće u odbrani, što je igračima Žalgirisa otežalo posao. Crveno-bijeli su na dva minuta do kraja treće četvrtine došli, do tada najveće prednosti, od devet poena, ali je ekipa iz Kaunasa uspijela da se vrati na početku poslednje dionice, 50:50.

Ekipa Dušana Alimpijevića je ipak u posljednjoj dionici uspijela da slomi otpor rivala, a ka trijumfu ju je povukao Dejan Davidovac sa tri vezane “trojke” kojim su crveno-bijeli prvi put na utakmici došli do dvocifrene prednosti.

Žalgiris u završnici nije imao snage za preokret, pa je tako pretrpeo prvi poraz poslije pet uzastopnih trijumfa.

Zvezda sada ima sedam pobjeda i devet poraza, a Žalgiris ima 10 pobjeda i šest poraza. U 17. kolu Zvezda će narednog petka igrati na gostovanju protiv Efesa u Istanbulu, a Žalgiris će u Kaunasu dočekati Unikahu.