Zvezda u Podgorici juriša na prvo mjesto

crvena-zvezda kk
picture source: http://superkosarka.com/

Crvenu Zvezdu danas od 17.00 časova očekuje derbi ABA lige protiv Budućnosti, u kojem pobjeda donosi prvo mjesto na tabeli i veliki pomak ka “pol-poziciji” u plej-ofu.

– Ova utakmica može da nam olakša nastavak prvenstva, ali ne znači ništa, jer ima još mnogo da se igra međusobnih mečeva pretendenata za najviši plasman. Dobre partije i forma oba tima garantuju dobru utakmicu. Kroz utakmice u Evroligi pokazali smo da znamo da se nosimo sa pritiskom sa tribina. Budućnost je odličan tim, ali Nemanja Gordić je nosilac, iznosi većinu stvari u ekipi i najveći akcenat biće stavljen na njega – rekao je trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević.

Trener Zvezde dodao je da ekipa zna kakva je atomosfera očekuje u Podgorici, da se na to navikla i da je kroz utakmice u Evroligi pokazala da može dobro da se nosi s pritiskom sa tribina.

U današnjem duelu on neće moći da računa na povređenog Ognjena Dobrića.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da će ekipa pokušati da se revanšira Budućnosti za poraz u Beogradu iz prvog dijela takmičenja.

Očekuje nas duel protiv Budućnosti, koja je ove sezone mnogo pokazala na oba fronta, u ABA ligi i Evrokupu. Poraženi smo od njih u Beogradu i imamo veliki motiv da im se revanširamo. To je tim sastavljen od mnogo kvalitetnih pojedinaca, ali ih na prvom mjestu krasi timska igra, naveo je on.