Modrić se nagodio da izbjegne zatvor

luka-modrić
picture source: http://www.balkanplus.net

Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije i vezni igrač madridskog Reala Luka Modrić, koji bi u utorak trebalo da se pojavi pred istražnim sudijom zbog optužbi za utaju poreza, prema pisanju španskog “El Munda” nagodio se i tako uspio da  izbjegne zatvorsku kaznu.

Državno tužilaštvo optužilo ga  je za utaju poreza u iznosu od 870.728 evra, a kako piše ovaj španski list, Modrić će platiti milion eura kako bi izbjegao kaznu, s kojom su se zbog istih optužbi suočavali i najbolji fudbaleri poput  Kristijana Ronalda i Leonela Mesija.

Modrića i njegovu suprugu Vanju tužilaštvo  tereti za prevaru poreske uprave, jer su u Luksembrugu osnovali prvatnu firmu kako bi izbjegli plaćanje poreza na prihod ostvaren od Lukinih sponzorskih ugovora.

Madridski Real je na račun te kompanije 2013. godine uplatio 552.485 eura, da bi naredne godine na isti taj račun leglo još 1.1 milion eura od evropskog i španskog prvaka.

 Državno tužilaštvo tvrdi da Modrić u poreskoj prijavi nije naveo taj prihod, a samim tim je izbjegao i plaćanje poreza na tu sumu.