Srbija zakazala na početku

Srbija-Hrvatska
picture source: http://www.politika.rs

Rukometno prvenstvo nije dobro počelo za reprezentaciju Srbije! Već na prvoj utakmici u Splitu Srbija je poražena od Hrvatske i to sa visokih 32:22.

Početak meča nije slutio na dobro. Orlovi su kaskali sve do 25. minute igre, kada dolazi do serije Markovića za 9:10. Ipak, naredne greške ostavile su Srbiju na 9 bodova, dok Hrvati dolaze do 14:9 na poluvremenu, što je i riješilo današnji susret. U prvom poluvremenu je golman Srbije uspio spriječiti samo jedan od 15 najjačih udara protivnika.

U drugo poluvremenu su Orlovi popravili svoj napad pa su više puta gostovali pred golom Hrvatske. Međutim, domačini postavljaju brži tempo igre na koji Srbija nije imala adekvatan odgovor. Orlovi se nisu mogli približiti ni na 5 razlike, tako da je uskoro postalo jasno ko će izaći kao pobjednik iz današnjeg susreta.

Pred 12 hiljada navijača za pobjedu Hrvatske su se istakli Manuel Štrlek i Luka Stepančić sa po 6 upisanih golova, Luka Cindrić i Zlatko Horvat upisali su po 4. Orlovi su se borili koliko su mogli – najbolji je bio Petar Nenadić sa 6 golova, zatim Nemanja Zelenović sa 5 pogodaka.