Orlovi pali pod Francuskom

Srbija-Francuska-rukomet
picture source: http://www.novosti.rs

Susret 2. kola polufinalne Grupe 1 Evropskog prvenstva u rukometu završen je velikim porazom Srbije od svjetskih šampiona Francuza. Utakmica, odigrana u Zagrebu, je završena sa 30:39. Ova pobjeda Francuske pokazala je da su i dalje favoriti za evropsko zlato u Hrvatskoj.

Sam početak meča nije bio obećavajući. Karabatić i Marsenić izašli su sa terena u roku prve 2. minute. Osim ovoga, prvo poluvrijeme donosi dosta preokreta. Srbija je otvorila sa 1:0, ali su je Francuzi dotukli otvaranjem serijom 5:1. Od tada se rukometaši Francuske nisu zaustavljali pa su bilježili 9:7 i 12:9. Pružali su Orlovi jaku odbranu preko Zelenovića, ali je bila neuspješna. Na pauzu se išlo sa 19:12 za Francuze. U nastavku su Francuzi ne prekidaju sa udarom. Bilo je i maksimalnih 11 poena razlike sa 38:27. Za kraj je upisano 30:29.

Petar Nenadić koji je igrao na poziciji lijevog krila kao zamjena povrijeđenog Dobrivoja Markovića, prokomentarisao je tok utakmice i susret sa sledećim rivalom.

Realnost! Ovo je realnost!– bio je komentar Nenadića za današnji susret sa Francuskom.

To je protivnik sa kojim možemo da se nosimo. Imamo snage da pobedimo i da uzdignute glave završimo takmičenje.- očekivanja su za susret sa Bjelorusijom, koji Srbija igra od 16h u srijedu.