Bolt od marta u Borusiji iz Dortmunda

usain-bolt
picture source: www.timeslive.co.za

Usein Bolt sprintersku karijeru završio je povredom u finalu Svjetskog prvenstva u Londonu prošle godine, a sada se okreće fudbalskoj karijeri.  Iako je veliki navijač Mančester Junajteda, ovaj 31-godišnji Jamajčanin će u martu na probu u Borusiju Dortmund.

“Povreda je iza mene i potpuno sam spreman. U martu idem na probu u Dortmund, nakon čega ćemo vidjeti šta će biti s mojom karijerom. Ako kažu da sam dobar i da mi treba samo malo treninga, nastavit ću”, rekao je Bolt pa nastavio:

“Malo sam nervozan, jer ovo je malo drugačije od atletike. Trebat ću se naviknuti, ali ne sumjam u to nakon što odigram nekoliko utakmica da će sve biti u redu.”

“Najveći san i dalje mi je Mančester Junajted. Ako mi u Dortmundu kažu da sam dobar, nastavit ću trenirat više i jače.”

Savjete o fudbalu dobija od prijatelja Paula Pogbe.

“Puno gledam fudbal, razumijem ga. S treningom, mogu biti dobar. Puno pričam s Pogbom, imam puno pitanja za njega. Ne želim biti prosječan, osvajanje Lige prvaka bilo bi blizu onoga što sam napravio u atletici.”

Osmerostruki olimpijski pobjednik penzionisao se prošle godine nakon sjajne karijere u kojoj je pored osam olimpijskih naslova osvojio i 11 naslova svjetskog prvaka. 

Borusia Dortmund se trenutno nalazi na šestom mjestu te za vodećim Bajernom zaostaje čak 19 bodova.