PSG u finalu, Mbape isključen i nesportski potez Nejmara

psg-ren
picture source: sportbild.bild.de

Prvi finalista francuskog Liga kupa je branilac trofeja Pari Sen Žermen. ”Sveci” su kao gosti savladali Ren sa 3:2, a posljednjih pola sata utakmice odigrali su bez isključenog Kilijana Mbapea. Na vodstvo PSG-a čekalo se do 24. minute kada je Menije savladao golmana domaćih.

Mnogo više uzbuđenja, ali i nervoze, donijelo je drugo poluvrijeme. PSG je od 54. do 58. minute stigao do ubjedljive prednosti, poslije golova Markinjosa i Lo Selsa za velikih 0:3. Ali onda, u 63. minuti Mbape pravi glupost, bez ikakve potrebe startuje s leđa na protivničkog igrača, i poslije odgledanog snimka, sudija je procijenio da je fudbaler PSG-a zaslužio crveni karton.

Ren je vidio svoju šansu, nije se predavao i pored ubjedljivog vodstva rivala, a kako se meč bližio kraju, bilo je sve više tenzija među igračima dva tima.

Sako je u 85. minuti smanjio na 3:1 poslije centaršuta Bala, a u nadoknadi vremena Sanjin Prcić pogađa za 3:2! Ipak, vremena za izjednačenje nije bilo, PSG je prošao u finale, gde će čekati boljeg iz duela Monako-Monpelje.

Brazilac Nejmar nije zabio gol večeras, ali je imao svojih “pet minuta”. On je na kraju utakmice provokacijama odgovorio na nekoliko oštrih startova nad njim.  Tako je, na primjer, pružio ruku protivničkom igraču koji je ustajao sa zemlje, a kada mu je ovaj uzvratio, Brazilac se ”predomislio”.