Lokomotiva bolja za 11, Zenit za 13 poena

Lokomotiva-Budućnost
picture source: http://www.kkbuducnost.me

U petom kolu Top 16 faze Eurokupa sastali su se Obradovićeva Lokomotiva i Budućnost, a na drugom terenu su odigrali košarkaši Lijevutosa i Zenita.

Lokomotiva se večeras zahuktala pa prešla preko Podgoričana sa 11 razlike, iako nisu bili u prednosti tokom susreta. Ekipa Aleksandra Džikića je pred završnicu imala +8, no to nije poremetilo koncentraciju Lokomotive. Košarkaši Lokomotive su u poslednoj dionici ubacili čak 29 poena, sa kojim su upisali 77:66 i poslali Budućnost poraženu sa terena. Najbolji su bili Frenk Elegar sa 16 poena, DMitrij Kulagin sa 14 i Mardi Kolins sa 10 poena, koji su svojom igrom obezbjedili pobjedu svog tima.

U susretu grupe F teren je pucao od NBA košarke. Igrači Zenita su prešli okrugli broj i to za 13 sa 113:100. Protivnik Lijevutos je takođe počeo brojati trocifreno, ali bez učinka. Zenit je na ovaj način nastavio borbu za prolazak u četvrtfinale. Za današnji trijumf Zenita najbolje je odigrao Kal Kurik sa pogođenih 20 poena, zatim Malkom Grifin sa 17, Sergej Karašev sa 11 i Marko Simonović sa 10 poena.