Navijač sudiju gurnuo u bazen

sudija-u-bazenu
picture source: http://www.telegraf.rs

Na derbiju 11. kola A2 Regionalne vaterpolo lige između Vojvodine i Crvene Zvezde (7:7 – 1:1, 2:3, 2:2, 2:1) koji je igran u Novom Sadu desio se skandal i meč je prekinut dve sekunde prije kraja, jer je jedan neobuzdanih navijač gurnuo sudiju Marka Matijevića iz Hrvatske u bazen SC „Slana bara“ na Klisi.

Tako je dramatičan okršaj dobio sraman epilog, a Novosađane osim suspenzije domaćeg terena očekuje i novčana kazna. Meč će vjerovatno biti registrovan 5:0 za Zvezdu, mada postoji i opcija da budu i registrovan 7:7.

Derbi je bio veoma značaj za obje ekipe. Beograđanima je pobjeda trasirala put ka prvom mjestu i plasman u A1 ligu, dok je Novosađane ostavljao u trci.

U veoma borbenom i neizvjesnom meču Tanasković i drugovi su vodili sa 5:3 i 6:4, da bi igrači Vojvodine golom Kristijana Šulca 29 sekundi prije kraja preokrenuli na 7:6.

Zvezda je imala poslednji napad a sudijski par iz Hrvatske, Marko Matijević i Miroslav Vlašić, je u finišu isključio jednog igrača Vojvodine, a s druge strane dve sekunde prije zvuka sirene trostruki strelac Veljko Tankosić pogađa za 7:7. To je iznerviralo jednog od 200 gledalaca na bazenu da gurne sudiju Matijevića u bazen i tako osramoti sve u trofejnom sportu.