Stigao kao veliko pojačanje, a sad bi da ga se riješe

jeery-mina
picture source: http://www.mundodeportivo.com

Džeri Mina stigao je u Barselonu za 11.8 miliona eura i najavljen je kao veliko pojačanje, ali do danas nije odigrao niti jednu minutu za slavni klub. Trebao je biti podrška s klupe, ali sada je daleko od toga.

Upravo je zbog dolaska ovog Kolumbijca pušten Havijer Maskerano u Kinu, ali čini se kao još jedan promašen potez čelnika Barse. U prvim utakmicama nije bio ni na klupi, dok je u posljednjih desetak dana napredovao pa se s tribine ipak preselio na klupu. U Barseloni, jasno je, nisu zadovoljni igračem koji je predstavljen kao rješenje za defenzivne probleme

“Mundo Deportivo” objavio je da trener Ernesto Valverde već razmišlja o tome kako se riješiti Mine i otvoriti njegovo mjesto za novog stranca, odnosno igrača izvan Evropske unije. Navodno je Valverde razočaran onim što je vidio od kolumbijskog reprezentativca na dosadašnjim treninzima.

suarez-messi-and-mina

On je spreman, ali ja sam onaj koji odlučuje ko će igrati, odgovorio je strateg Barse na pitanje zašto Kolumbijac još nije debitovao.

U Mininu korist ide to što Valverde ima ogromne probleme s povredama štopera, trenutno je bez Žerada Pikea i Tomasa Vermalena pa trener Barselone nije siguran koliko mu je pametno riješiti se jednog od rijetkih nepovrijeđenih odbranbenih igrača.

Ako u takvoj situaciji Mina ne debituje ove sedmice u revanšu polufinala Kupa kralja protiv Valencije ili Hetafea onda je jasno da bi Kolumbijac mogao napustiti klub prije kraja prijelaznog roka u zemljama u kojima još traje.

Dio navijača već napada klub zbog prodaje Maskerana u Kinu, smatraju da bi klupska legenda bila od velike koristi do kraja sezone. Drugi dio smatra da se trebao dovesti igrač u čije su se mogućnosti svi već uvjerili poput Iniga Martineza, koji je Real Sociedad ove zime zamijenio Bilbaom.