X-Time Out: Nenad Krstičić

nenad-krstičić

Veliko pojačanje Crvene Zvezde prošlog ljeta bio je povratnik u Srbiju koji je kao veoma mlad igrač otišao u pečalbu.

Nenad Krstičić rođen je 3. jula 1990. godine u Beogradu i fudbalom se počeo baviti u OFK Beogradu za kojeg je odigrao jednu sezonu u seniorskom timu. Dobre partije igrača sredine terena u dresu “romantičara” sa Karaburme primjetila je Sampdorija koja ga je dovela septembra 2008. godine na insistiranje sportskog direktora Đuzepea Marote koji je govorio da je on jedan od najtalentovanijih fudbalera koji je ikada došao u klub. Kao relatvno nepoznat igrač otišao je iz Srbije na veliku scenu, ali nije sve bilo po planu i postoji priča da ga niko nije dočekao na aerodromu od predstavnika kluba već se sam morao snalaziti. Nije odmah dobio šansu u Sampu već je odradio sezonu u omladinskom timu.

Ipak, imao je mnogo problema sa povredom koljena pa su nakon operacije počeli da se javljaju novi zdravstveni problemi. Imao je velike bolove u stomaku koje ljekari u Srbiji nisu mogli da otkriju pa je tak u Italiji ustanovljeno da boluje od Barkitovog limfoma, odnosno malignog oboljenja krvnih zrnaca. Ljekari su mu davali još 48 sati života, ali je Krstičić na sreću terapijama i liječenjem uspio da ozdravi. Bolest ga je veoma iscrpila i smršao je čak 27 kilograma dok mu je krv bila zatrovana. Nakon dvije godine pauze zbog bolesti, Krstičić je svoj debi dočekao na utakmici Lige Evrope, 16. decembra 2010. protiv Debrecina.

krstičić-sampdorija

Nakon ispadanja Sampdorije u Seriju B, konačno je dobio šansu i u ligaškim utakmicama i odigrao 13 mečeva tokom sezone 2011/12. U sezoni 2012/13. postao je standardan igrač prvog tima, a svoj prvi gol u Seriji A, postigao je 2. decembra 2012. na meču sa Fiorentinom. U martu 2013. produžio je ugovor sa Sampdorijom do 2017. da bi 2015. potpisao privremeni ugovor sa Bolonjom. Kada se u martu te godine ponovo povrijedio Sampdorija je 18. jula 2016. raskinula ugovor sa njim. Samo sedam dana kasnije potpisao je ugovor sa Alavesom gdje se pridružio zemljaku Aleksandru Kataiju. Na14 utakmica dao je dva gola. Zvezda ga je pozvala da bude njen član pa je stigao 23. avgusta prošle godine i potpisao dvogodišnji ugovor te debitovao u vječitom derbiju.

Bio je član mlade reprezentacije Srbije za koju je odigrao šest mečeva. Debi u seniorskom timu imao je 6. februara 2013. na prijateljskom meču sa Kiprom, dobrim partijama u dresu Zvezde zaslužio je poziv selektora Srbije Mladena Krstajića u novembru 2017. za prijateljske utakmice protiv Kine i Južne Koreje u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.