Partizan na vrhu Kupa Radivoja Koraća

Partizan-Crvena Zvezda
picture source: http://kosarka.hotsport.rs

U finalu Kupa Radivoja Koraća sreli su se vječiti rivali crno- i crveno-bijeli košarkaši. Partizan je ove noći slavio sa 75:81 protiv Zvezde i tako osvojio Kup.

Početak utakmice odradio je Dangubić za Zvezdu, ali ubrzo Partizan preko Gagića dolazi do prednosti sa 4:7. U prvoj četvrtini se Zvezda jako loše snašla i dopustila rivalu da odradi seriju 10:0 i upiše velikih 9:25 po isteku prvih 10 minuta. Košarkaši Zvezde se jednostavno nisu mogli sabrati i skoncentrisati na igru pa su u 13. minuti utakmice bili na 20 poena zaostatka za Partizanom. Ipak, Dangubić počinje svoju seriju i vodi Zvezdu na -13 razlike. Alimpijević već dobija ‘napade panike’ jer njegovi momci nikako ne prelaze u vodstvo. Na pauzu se otišlo sa 31:49.

Partizan-Crvena Zvezda-Kup Radivoja Koraća

U trećoj dionici otvaraju Dangubić, Bjelica i Gagić sa druge strane za rezultat 35:51. Bjelica ubacuje za 3 i vraća Zvezdu na jednocifrenu razliku sa 44:52. Međutim, Partizan ove večeri nije imao milosti. Veličković i Vilijams-Gos dižu crno-bijele na 47:59. Pred završnicu su imali 10 razlike sa 55:65. Andrić napušta teren zbog pet prekršaja. Dilan Enis i Vanja Marinković postavljaju rezultat na 57:66. Minut pred kraj Dangubić pogađa dva slobodna bacanja za 71:75 i Zvezda diše rivalu za vrat. Do kraja susreta su se uspjeli crno-bijeli izboriti za sigurnu pobjedu sa 75:81.

Do trijumfa Partizana došlo je preko Najdžela Vilijams-Gosa koji je upisao 21 poen, a Novica Veličković je ubacio 13. Zvezda se borila uz Nemanju Dangubića i Milka Bjelicu koji su odigrali po 14 poena.