Đorđević okupio “orlove”

đorđević-orlovi.
picture source: http://www.sportskacentrala.com

Okupila se košarkaška reprezentacija Srbije u hotelu “Kraun Plaza” pred mečeve sa Njemačkom i Austrijom koje ih čekaju u februarskom “prozoru”.

 –Znamo šta nas čeka, uvijek mi se najiskreniji osmjeh vrati na lice kada vidim ove ljude i ove momke sa kojima sarađujem. Jako važna utakmica nas čeka u petak protiv Njemačke, najvažnija u ovom dijelu kvalifikacionog prozora. Oni su jako dobra ekipa u usponu, imaju novog trenera koji je unio novu energiju. Imaju dobar odnos prema nacionalnom timu, uz igrače koji igraju u NBA će biti kvalitetan tim u budućnosti. Liga raste, takmičenje raste, sve to im ide na ruku. Na nama je da gledamo u svoj tanjir, da vodimo računa na ono što mi želimo, da dođemo do pobjede, pa da razmišljamo o Austriji – počeo je priču Aleksandar Đorđević.

djordjevic-okupljanje

Selektor Srbije se osvrnuo na kadrovske probleme koje ima sa sastavljanjem tima.
Jović je šepajući završio utakmicu protiv Albe u finalu Kupa, poslije neke ukradene lopte je udario nogom u reklamu, otekla mu je. Kada je izašao iz autobusa u Minhenu bio je na štakama. Urađena je magnetna rezonanca, analize su poslate doktoru Radovanoviću. Uradiće sve, ostao je sa fizioterapeutima, eventualno bi mogao da se pridruži ekipi u četvrtak. Videćemo da li će moći da igra. Sistem mu je poznat i bilo bi dobro da se to sredi. Lučić je imao tu nezgodnu operaciju, još igra pod injekcijama, želio je da pomogne, hvala mu na tome, ali nije dobro da uđe u ovakav rad sa reprezentacijom. Biće spreman za ljetnji “prozor”. Za Mačvana sve znate.-

Prvi meč će “orlovi” igrati u Frankfurtu 22. februara sa Njemcima, pa četiri dana kasnije sa Austrijancima.
Kažu da je sve rasprodato za petak, a u kom procentu ćemo biti mi protiv njih, ostaje da se vidi. Biće naših ljudi, svaki glas će nam značiti.-

Na kraju se osvrnuo na osvajanje titule u Kupu sa Bavarcima, prve od 1968. godine.
Nisam ni ja znao taj podatak od 50 godina. Važna je to stvar za klub, za sve ljude koji rade sa toliko žara, ljubavi, profesionalnosti za sve nas koji se na terenu trudimo da pobjeđujemo. U velikim klubovima kao što je Bajern su titule cilj – zaključio je Đorđević.