Premijera Sevilje i Mančestera

man-united
picture source: http://indianexpress.com

Sevilja i Mančester Junajted večeras će na “Sančez Pishuanu” premijerno ukrstiti koplja u nekom od evropskih takmičenja i to u utakmici osmine finala Lige šampiona. Veliki izazov i za jedne i druge da se pokažu na najvišem nivou, pošto su se u posljednje vrijeme dokazali u rangu ispod. “Berberi” (2016. godine) i “đavoli” (2017) su posljednji osvajači pehara Lige Evrope, vidici su im se proširili i sada se nadaju da će napraviti nešto zapaženo i u elitnom takmičenju.

To se pogotovo odnosi na Junajted, pošto se poslije tri sezone posta i posrtanja, engleski velikan konačno našao u društvu šesnaest najboljih ekipa, gdje je ranije bio redovan učesnik, što mu je po klupskoj snazi i ugledu “prirodna sredina”. Do maksimuma ambicioznom treneru Murinju, osvajanje Lige Evrope prošle sezone bilo je samo dobro zagrijavanje. Vodeći Real, od 2010. do 2013, Portugalac je protiv Sevilje zabilježio sedam pobjeda i remi.

Sa druge strane, petostruki osvajač Lige Evrope slabo se snalazi u eliti. Ovo je Seviljin četvrti boravak u osmini finala LŠ, sva tri puta dosad je ispadala. Ekipa Vićenca Montele nada se da će nastaviti sa odličnim partijama na svom stadionu.

U drugom meču, Šahtjor se nada da će ponoviti lijepe trenutke iz dvoboja sa Romom iz sezone 2010/11. Tada su “rudari”, u osmini finala LŠ, u oba duela razbili “vučicu”.