X-Time Out: Esteban Granero

esteban-granero

Poseban motiv da se dokaže na meču protiv Real Madrida imaće jedan fudbaler Espanjola koji želi da pokaže da uprava nije ispravno postupila kada ga je pustila iz svojih redova.

Esteban Feliks Granero Molina, rođen je 2. jula 1987. godine u Madridu dok sada igra u klubu iz Barselone. Sa osam godina počeo je da trenira fudbal i pridružio se “kraljevskom klubu” u kojem je njegov talenat odmah došao do izražaja. U jednoj sezoni lige za dječake do deset godina postigao je čak 83 gola dok je u ekipi do 12 godina bio najbolji igrač i postigao je gol protiv Barselone u finalu međunarodnog turnira Fudbal sedam. Zajedno sa saigračima Huanom Matom i Albertom Buenom osvojio je Kup mladih šampiona Španije što ga je preporučilo seniorskom timu pa je sa 17 godina postao dio C ekipe Real Madrida.

granero-real

U sezoni 2006/07 postao je dio ekipe koja se takmičila u Segundi gdje je zadobio povjerenje trenera Mičela, a pošto nije uspio da postane dio prvog tima posljednjeg dana prelaznog roka otišao je na pozajmicu u Hetafe. Nakon isteka pozajmice vratio se u Real koji ga je 2008. definitivno prodao Hetafeu uz opciju otkupa. Slavni klub iz Madrida to je i učinio 2009. kada je za njega platio četiri miliona eura, a zanimljivo je da je svoj prvi meč odigrao upravo protiv Espanjola 12. septembra 2009. Tu sezonu proveo je uglavnom na klupi, a isto se dogodilo i sljedeće kada su u ekipu stigli Sami Kedira i Mesut Ezil koj igraju na sličnim pozicijama dok se situacija za njega pogoršala dolaskom Fabija Koentraa. Tokom tri sezone zabilježio je 67 nastupa u kojima je postigao četiri gola.

Pošto nije želio da i dalje bude zamjena odlučio se na odlazak pa je 2012. otišao u Kvins Park Rendžerse za devet miliona funti. Za KPR je odigrao 25 mečeva i jednom se upisao među strijelce, a nakon prve sezone klub iz Londona poslao ga je na pozajmicu u Real Sosijedad gdje je na samom početku sezone povrijedio ligamente koljena pa je narednih šest mjeseci proveo van terena. Poslije isteka te pozajmice postao je član kluba iz San Sebastijana za kojeg je igrao do prošlog ljeta i upisao 67 nastupa. Jula prošle godine potpisao je trogodišnji ugovor sa Espanjolom i do sada je odigrao 16 mečeva. Iako je prošao sve omladinske selekcije Španije nikada nije debitovao za seniorski tim i teško je očekivati da dobije poziv. Sa U19 selekcijom “crvene furije” postao je šampion Evrope 2006. godine.