NBA se poklonila evropskom velikanu

dražen-petrović
picture source: www.croatiaweek.com

Netsi ne zaboravljaju, pamte i čuvaju sjećanje na Dražena Petrovića. I poslije 25 godina od smrti legendarnog košarkaša pečat koji je ostavio igrajući sa obe strane “bare” ostaće utisnut „za vijek vijekova”

Njegov NBA klub Nju Džerzi Nets, danas franšiza iz Bruklina, posvetio je jednom od najvećih igrača sa ovih prostora i najvećih evropskih koji su ikada kročili u najjaču ligu na svijetu, veče u kojem je sve bilo u znaku genijalnog majstora ove igre.

“Draženovo veče” bilo je specijalno i posebno emotivno za sve…

Biserka, majka košarkaša koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći juna 1993. godine bila je tu, navijači Netsa pozdravili su je ovacijama kada je pozvana da izađe na teren gdje joj je uručena lopta sa potpisima svih aktuelnih igrača.

Prethodno, na video bimu kroz koji su navijači na kratko otputovali u prošlost, puštene su sekvence Draženove karijere u Netsima, u kojima je proveo samo dvije i po godine, a postao legenda kluba, da vide mlađi naraštaji kakav je to igrač bio, a stariji se sa sjetom podsjete njegovih bravura protiv najvećih asova lige.