Sudija zakuhava trku za titulu

barcelona-las palmas
picture source: sportske.jutarnji.hr

Očekivano, dan poslije remija između Las Palmasa i Barselone, u centru pažnje bile su odluke sudije Mateua Lahoza na štetu Katalonaca na Kanarskim ostrvima.

Najuvaženiji španski sudija, sada glavni stručni konsultant u Primeri, Ituralde Gonzales, smatra da je Lahoz napravio tri kardinalne greške i da je svojim odlukama direktno uticao na ishod meča na Kanarskim ostrvima.

Ituralde je naglasio da je Lahoz u tri navrata oštetio Barselonu, prva greška bila je što nije isključio golmana Ćićisolu koji je rukom igrao van šesnaesterca i spriječio Luisa Suareza da završi akciju. Druga greška, sasvim sigurno i najveća, jeste što je svirao sumnjiv penal, iako se pojavila priča o alibiju pošto je u nastavku iste akcije lopta slučajno okrznula Dinja po ruci, ali problem je što je Lahoz prije toga pokazao na bijelu tačku, ali nikome nije jasno zbog čega.

Naime, u trenutku sumnjivog duela između Serhija Roberta i Agieragaja, Kaleri je takođe faulirao Vermalena obaranjem sa dve ruke.

lahoza-sudijaErnesto Valverde je poslije utakmice istakao:
Da se ovo dogodilo Barseloni, svi bi pričali o nevidljivom penalu. Moji igrači su i poslije utakmice tražili objašnjenje, ali sudija ga nije imao“, rekao je Valverde.

Treća greška na račun Barselone, bio je stravičan start Galveza sa leđa na Lionela Mesija, što je mogao lagano da bude crveni karton, objasnio je Ituralde.

Sve ovo posebno je razbjesnilo Đerara Pikea, nezvaničnog “predsjednika” Barse, koji uvijek prvi staje u zaštitu i čitave Katalonije, a ne svojih najbližih saigrača. Poslije meča, Pike je grmio na Lahoza, vrištao je na njega da namjerno zakuvava trku za titulu, ali srećom zaustavio ga je delegat u daljem okršaju.

Ipak, ruku na srce, iako je očigledno Barsa oštećena, činjenica je i da je tim odigrao katastrofalno i da je ovaj meč morao ranije da bude riješen.