Bogdanović vodio ekipu do pobjede

bogdan-bogdanović
picture source: http://mondo.rs

Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 22 poena vodio je Sakramento do pobjede nad Njujorkom 102:99 u nastavku NBA lige.

Bogdanović je na parketu Kingsa za 27 minuta šutirao 7/11, a pored toga što je bio najefikasniji u svom timu imao je i najviše asistencija – sedam.

U odsustvu povrijeđenog Vilija Koli-Stajna i Zeka Rendolfa srpski as je vukao ekipu, posebno u finišu kada je košem i asistencijom prelomljena utakmica u korist Sakramenta.

Odličnu partiju zablježio je i Miloš Teodosić i sa 14 poena i četiri asistencije učestvovao u trijumfu Los Anđeles Klipersa nad Bruklinom 123:120.

Teodosićev drug iz reprezentacije a i  Klipersa Boban Marjanović nije dobio priliku da igra.

Najzaslužniji za pobjedu bio je Ostin Rivers sa 14 od ukupno 27 svojih poena u poslednjih tri minuta kada su Klipersi nadoknadili osam razlike i došli na jednu pobjedu manje od Denvera koji je posljednji iznad crte za plej-of Zapadne konferencije.

Veliki poenterski obračun imali su Janis Adetokumpo i Dario Šarić, prvi je dao 35 pogodaka, drugi 10 manje, u meču u kojem je Milvoki savladao Filadelfiju 118:110.