Okršaj Pešića i Alimpijevića – Barsa nokautirala Zvezdu

Barselona-Crvena Zvezda
picture source: http://sportklub.si

Barselona je dotukla košarkaše Crvene Zvezde u 25. kolu Evrolige. Pešićeva ekipa nadjačala je Alimpijevićeve momke kojima je ovo petnaesti poraz i sve su manje šanse za prolazak dalje.

Feldin je zaigrao za dobar start Zvezde. Njegova početnička trojka oduševila je mnoge, ali se ubrzo ubacio Pau Ribas pa su zajedno doveli rezultat na 5:5. Prva četvrtina nije prošla najbolje ni za jednu ekipu, ali je Barsa otišla sa 5 poena prednosti sa 17:12. Drugu dionicu su otvorili Omić i Koponen . Janković pravi dva faula, a na terenu se zahuktava. Alimpijević traži odmor dok na tabli piše 26:26. U 16. minuti susreta Dobrić ubacuje trojku na šta brzo reaguje Huan Karlos Navaro istim potezom. Približava se Zvezda na 31:24 pa i Pešić traži tajm-out. Ribas i Tomić pred pauzu ubacuju za novu dvostruku prednost Barselone. Kraj poluvremena označio je rezultat 45:24. Zvezda već gubi sve konce u igri.

Nastavak dakle treća četvrtina donosi previše grešaka za crveno-bijele. Nakon turbulentnih događanjima mešu Moermanom, Tomićem i Koponenom za veliku prednost domaćina, Omić pogađa za bilo kakav pomak Zvezde na 51:26. Razbudili su se uskoro i ostali pa si Davidovac, Antić i DObrić napravili seriju od 7:0. Vraća se polako Zvezda, ali nedovoljno pa je pred poslednji kvartal bila na 13 razlike sa 62:49. Od početka završnice crveno-bijeli prolaze kroz pravi pakao na terenu. Barsini igrači su preuzeli totalnu dominaciju. Koponen ubacuje za 67:49, Ertel lagano za 75:50. Nemilosrdna Barselona do kraja je upisala 88:54, dok je Zvezda pogodila za svega 5 poena u poslednjem kvartalu.

Zvezdin pad večeras su pokušali spriječiti Tejlor Ročesti sa 13 poena, Ognjen Dobrić sa 10, zatim Džejms Feldin i Alen Omić sa 8 ubačenih poena. U Barseloni su se razigrali Pau Ribas sa 18 poena, Peteri Koponen i Ante Tomić sa po 16 poena.