Prekid prvenstva u Grčkoj

aek-paok
picture source: http://kafanskiselektor.com

Grčka Vlada odlučila je da prekine fudbalsko prvenstvo na neodređeno vrijeme nakon skandala u Solunu kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK uletio na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamjenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa donijeta je odluka da se zaustavi takmičenje.

– Odlučili smo da prekinemo šampionat … Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir sa novim pravilima i uslovima – rekao je Vasilijadis, a prenosi agencija Rojters.

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila miješanje politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-a.

Zbog dešavanja na stadionu „Tumba“ grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbjeđenja.