Liga Šampiona: Matić samouvjeren

matić-sevilja
picture source: http://www.kurir.rs

Europsko sito se zgusnulo, najjači se probijaju, a slabiji otpadaju. Danas i sutra igraju se posljednje utakmice osmine finala Lige šampiona, posle kojih će se znati koje ekipe će se pridružiti Liverpulu, Realu, Sitiju i Juventusu među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Po programu, revanši koji se večeras igraju obećavaju žestoke bitke. Prštaće na “Old Trafordu”, gdje Mančester Junajted dočekuje Sevilju kao i u rimskoj areni “Olimpiku”, mjestu dvoboja Rome i Šahtjora.

Veliki Junajted tempirao je formu i svu snagu ka cilju da se poslije četiri godine lutanja konačno nađe u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Da bi to i ostvario, moraće da bude mnogo bolji i konkretniji nego prije dvije nedelje u Andaluziji. To je bila i jedina utakmica koja je odigrana bez golova u prvoj rundi. Murinjov tim bio je nadigran, bokserskim riječnikom satjeran u ćošak ringa, ali se provukao najviše zahvaljujući razmahanom De Hei. Španski golman odbranio je bar tri od onih prilika za koje se kaže da su lopte već bile viđene u mreži.

man.united-sevilla

Ipak, Mančester Junajted je poslije tog remija upisao dvije pobjede, posljednju u derbiju sa Liverpulom i na njenim krilima ulazi u večerašnji okršaj.

Ostvarili smo važnu pobjedu protiv Liverpula, samopouzdanje je na najvišem nivou i samo moramo da nastavimo u tom ritmu. Ovaj meč je možda najbitniji u sezoni, moramo da pobjedimo Sevilju – samouvjeren je Nemanja Matić.

Srpski reprezentativac imaće jednu od najvažnijih uloga u veznom redu svog tima, pošto zbog povrede najverovatnije odsustvuje skupoceni Pol Pogba.

Posle revije promašaja na svom stadionu, Sevilji se daju mnogo manje šanse. Nije znala da iskoristi svojih pet minuta, po rejtingu je daleko od renomea koji ima protivnik.

Duel na “Old Trafordu” može da bude istorijski za nas, pogotovo ako uđemo u četvrtfinale – rekao je trener “berbera” Vičenco Montela, oslanjajući se na podatak da je Sevilja igrala četvrtfinale Lige šampiona samo jednom i to davne 1958.