Još jedna zvjezda najavila penziju

drogba-feniks rising
picture source: http://www.beinsports.com

Legendarni napadač iz Obale Slonovače Didijer Drogba je u nedjelju napunio 40 godina, a istog dana je i saopštio kada će završiti bogatu karijeru, koja je počela još 1998. godine u francuskom Le Manu.

Drogba je u karijeri igrao za Le Man, Gengamp, Marsej, Čelzi, Šangaji Šensu, Galatasaraj, Montreal Impakt, a sada je član Feniks Risinga, tima koji se takmiči u USL šampionatu u Sjedinjenim Američkim Državama, i predstavlja drugi rang takmičenja, odmah ispod MLS šampionata. 

Legendarni ofanzivac Čelzija je na rođendan objelodanio da će mu predstojeća sezona u USL biti i posljednja u karijeri, što znači da će kopačke o klin okačiti na njenom kraju na jesen, u zavisnosti koliko daleko “dogura” ekipa Feniksa, čiji je i jedan od vlasnika. 

“Za mene je zaista uživanje što igram i dalje. Uloga vlasnika-igrača mi se veoma sviđa, okružen sam sa mnogo mladih fudbalera, i drago mi je što mogu svoje znanje da im prenesem. Ali, ova sezona je posljednja. Imam 40 godina, tako da je vrijeme”, rekao je Didijer Drogba. 

Didijer Drogba je u karijeri postigao više od 150 golova u dresu Čelzija, sa Plavcima je četiri puta bio šampion Premijer lige, ima isto toliko trofeja u FA kupu, tri Liga kupa, dva “Community Shielda”, kao i Ligu prvaka. Sa Galatasarajem je osvojio prvenstvo, Kup i Superkup Turske.