Vlasnik PSG u Brazilu na pregovorima s Nejmarom

nejmar-al khelaifi
picture source: http://www.marca.com

Gazda PSG-a stigao je u Brazil gdje se sastao s Nejmarom i njegovim ocem kako bi razgovarao o budućnosti. Kao što se bilo pisalo proteklih nekoliko dana, predsjednik francuskog PSG-a Naser Al-Kelaifi stigao je u Brazil i sastao se s Nejmarovim ocem, kako bi razgovarao o budućnosti njegovog sina. Al-Kelaifi se navodno sastao i s Nejmarom, koji se oporavlja od operacije stopala koju je imao početkom mjeseca. Mediji su uspjeli izvući riječ, dvije od obojice, koje su bile vrlo pozitivne za navijače PSG-a.

“Nejmar ima budućnost u PSG-u. Ima sadašnjost, a ima i budućnost”, rekao je Nejmarov otac.

Gazda PSG-a nije želio govoriti o svom razgovoru s brazilskim fudbalerom, ali je istakao pozitivan ishod.
“Uvjeren sam da će se Nejmar vrlo brzo vratiti. Vrlo smo ohrabreni činjenicom da se vraća”
, kazao je Al-Kelaifi, a otac nastavio: “Nejmar sada treba našu podršku, jer nije lako prolaziti kroz taj period. Vrlo je hiperaktivan, uvijek želi nešto raditi, a ne smije, jer ponekad se teško nosi i s hodanjem na štakama”.

nejmar sr-naser

Al-Kelaifi i Nejmar Senior nisu htjeli davati više detalja o ovoj temi, kao ni o povratku Nejmara Juniora u Španiju. Podsjetimo, posljednjih se sedmica, tačnije od ispadanja PSG-a od Real Madrida u Ligi šampiona, spominje Nejmarov povratak na Pirineje. Opcije su Real Madrid i Barselona, no ako je za vjerovati riječima fudbalerovog oca, teško da će se to dogoditi ovog ljeta.

Navijači madridskog i katalonskog kluba ionako ne bi htjeli da se to dogodi, jer prema najnovijoj anketi nijedni ne žele vidjeti Nejmara u svom klubu. Ipak, treba pričekati nešto službeno i od samog Nejmara, koji se zasada samo hvali fotografijama s djevojkom Brunom Markinjez.  Kako piše nogometni tabloid Donbalon Nejmar svoje ostanak uvjetuje dovođenjem dvojice igrača u PSG, jednog igrača Real Madrida te jednog igrača Barselone. Iz Reala zahtijeva dolazak Karlosa Kasimira kojeg vidi kao zamjenu za Tijaga Motu dok bi je iz Barselone zatražio dolazak sjajnog golmana Marka-Andrea ter Štegena kojeg jako cijeni, a trenutne čuvare mreže Parižana vidi kao najveći problem ekipe.