“Orlovi” u Torinu prijateljski sa Marokom

srbija-trening
picture source: www.kurir.rs

Na Olimpijskom stadionu u Torinu renovirana fudbalska reprezentacija Srbije se večeras od 20.30 sastaje u prijateljskom meču sa Marokom, da provjeri koliko je svjež vazduh na putu ka Rusiji. Selektoru Mladenu Krstajiću biće ovo debi na klupi “orlova” bez prefiksa “vršilac dužnosti” i sigurno želi da ga obilježi dobrom igrom i komentarima koji dolaze poslije toga.

Izabrali smo dva veoma jaka rivala. Činjenica da u grupi na Mundijalu u Rusiji nemamo afričku selekciju za rivala ne znači baš ništa u ovom trenutku. Mnogo je važnije što će nam protivnici biti dve veoma ozbiljne selekcije koje su izborile odlazak na Svjetsko prvenstvo. To nešto znači, a mi ćemo da gledamo da što bolje iskoristimo obe prilike – kaže selektor Mladen Krstajić, koji je u predvečerje puta u Torino i London na meč sa Nigerijom promenio kapitena.

krstajić-torino

Jedno od iznenađenja mogao bi da bude i starter Aleksandar Prijović u špicu “orlova”.

Spremni smo za ove dve utakmice. Naravno, idemo na pobjede. Želja nam je dobar rezultat, ali i igra koja bi ostavila pravi utisak o iskušenjima koja nas tek očekuju. O tome da li ću početi utakmice sa Marokom ili Nigerijom, odlučuje selektor. Moje je da budem potpuno spreman – kaže Prijović.

Na ovom meču selektor Krstajić neće moći da računa na povređene Sergeja Milinković-Savića i Vujadina Savića. Svi ostali su spremni, a posebno je zanimljivo da li će večeras u startnoj postavi biti Branislav Ivanović, koji je prilično šokantno primio vijest o tome da više nije kapiten Srbije.

Zanimljivo je da će utakmicu na Olimpijskom stadionu u Torinu pratiti i bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović. Italijanski mediji su juče otkrili da će to biti njegov prvi dolazak na ovaj stadion otkad je dobio otkaz u Torinu.

Rival našeg nacionalnog tima u utorak biće Nigerija, a ovo je posljednje okupljanje prije završnih priprema za SP.

 vujadin-savić

Vujadin Savić je teška srca morao da napusti sportski centar selekcije Srbije u Pazovi i da se vrati u klub. Povreda mišića nije zalječena, štoper Crvene Zvezde će na debi među “orlovima” morati da sačeka neki drugi put.

Još mi je teško, krivo, jer sam bio oduševljen pozivom Krstajića. Nažalost, povreda me muči, i dalje osjećam bol. I sve mislim da nikad neće proći… Nastavljam sa terapijama – kaže Savić.