Nigerija za novi potez Krstajića

srbija- maroko
picture source: http://mondo.rs

Srpska reprezentacija će sutra u Londonu imati još jednu snažnu provjeru protiv Nigerije što će biti odlična prilika da se još više uoče Krstajićeve ideje i pokaže se šta bi to moglo da bude neki novi zaštitni znak u igri “orlova” na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Njegov prethodnik Slavoljub Muslin imao je čvrst sistem, disciplinovanu vojsku koja je znala da igra na rezultat. To ih je i odvelo na Mundijal. Od Muslinovog nasljednika se očekuje da svojim znanjem i radom sve to dogradi i unaprijedi.

Ovo će biti četvrta prijateljska utakmica novajlije na klupi “orlova”, ostavio je dobar utisak na azijskoj turneji ali se u petak uveče protiv Maroka rasplinuo u pretumbacijama, kombinacijama i eksperimentima, pa su slaba igra i poraz od 1:2 razmrdali sve u stručnom štabu reprezentacije.
Mnogo toga je nedostajalo u igri našeg tima protiv Maroka, i u odbrani i u napadu. Zato, već protiv Nigerije moramo da pokažemo koliko zaista vrijedimo – obećao je Krstajić.

mladen-krstajić

Svakako i sutrašnja utakmica sa afričkim “superorlovima” će poslužiti mladom selektoru da proba nešto novo, uđe u rizik. Pravi rudarski posao ga očekuje na pripremama pred odlazak u Rusiju, samo što će tada već morati da ima jasnu viziju i kroz prijateljske utakmice “zateže” linije tima.

Inače, reprezentacija Srbije je stigla u London i već trenirala na terenima Brunel Univerziteta. Pred duel sa Nigerijom, na stadionu Barneta, utiske je iznjeo i napadač  Aleksandar Prijović.
Nigerija je reprezentacija koja zaslužuje respekt, fizički su jaki, definitivno će biti dobar test za nas. Učinićemo sve da pobjedimo, daćemo maksimum da rezultat bude bolji nego u prethodnom meču. Važno je da popravimo neke stvari iz utakmice sa Marokom, mada mislim da smo nezasluženo izgubili. Dali su nam dva gola, rekao bih ni iz čega, tako da ima tu mjesta i prostora da se napreduje, prije svega da korigujemo neke individualne greške. Bilo je tu i pozitivnih stvari, ali važno je da u svakom narednom meču postignemo napredak – ističe Aleksandar Prijović.

aleksandar-prijović

 Selekcija Nigerije je prošlog petka savladala Poljsku u prijateljskom meču, a koliko zna da bude neugodan i snažan rival, podsjetio je i lijevi bek Srbije Ivan Obradović.
Prije nekoliko mjeseci su pobedili i Argentinu. Fizički su dominantna reprezentacija sa dosta talentovanih igrača i neće biti lako. Ali sigurno je da će ovo biti još jedna dobra provjera, prilika da vidimo na kom smo nivou i naravno da unapredimo našu igru. I nemam dilemu da su ove dve utakmice bile pravi izbor – istakao je Obradović.