Bufon strijepi od Ronalda, Sevilja čeka Bajern

juve-real
picture source: www.pinterest.com

Tačno deset mjeseci poslije spektakla u Kardifu, kada je Real razbio Juventus (4:1) u borbi za evropsku krunu, ponovo će se sastati najtrofejniji klubovi Španije i Italije. U odnosu na tu utakmicu, okolnosti su potpuno drugačije, jer je večeras “stara dama” domaćin, i ovoga puta postoji revanš, pošto je u pitanju četvrtfinale Lige šampiona. U sijenci torinskog dvoboja, prvi put u istoriji snage će odmjeriti Sevilja i Bajern.

Neke stvari što se susreta Juventusa i Reala tiče, ipak, iste su su kao 3. juna 2017. Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon i dalje sanja “ušati” pehar, koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji, dok je Kristijano Ronaldo podjednako gladan golova kao i svih prethodnih godina. Popularni Điđi, koji je u januaru proslavio 40. rođendan, ne krije da najviše strijepi od 33-godišnjeg portugalskog asa, strijelca sedam golova na pet mečeva protiv “dame”.

ronaldo_10

– Ronaldo nam je najveća prijetnja, a to je fudbaler kome se divim, jer je stalno sve bolji. Inteligentan je, promjenio je poziciju, i sada mnogo manje troši energiju na terenu. I ranije i sad, pravi je “ubica” pred golom – kaže Bufon. – Real je svakako najveći klub na svijetu, favorit je, ali možemo da im se suprotstavimo. Niko nije nepobjediv, i nadam se da će ovoga puta sve biti drugačije nego u Kardifu.

Biće ovo 20. susret Torineza i Madriđana, a “kralj” ima pobjedu više – 9:8. Ono što hrabri navijače italijanskog prvaka je činjenica da su u prethodna četiri dvomeča u nokaut fazi izbacivali španskog giganta. To su posljednji put uradili 2015. u polufinalu LŠ (2:1, 1:1), i od tada niko nije eliminisao Real, prvaka Starog kontinenta 2016. i 2017.

I jedni i drugi su napravili lijepu uvertiru pred današnji susret. Juve je bio bolji u derbiju od Milana (3:1), dok je Real u kombinovanom sastavu, bez Ronalda, Ramosa, Iska… dobio lagano Las Palmas (3:0).

sevilja-bajern

A najveće uzbuđenje biće kod fanova Sevilje, jer će njihov klub poslije 50 godina igrati meč četvrtfinala Lige Šampiona. Tada, 1968, pretrpjeli su debakl od Reala (2:10 ukupno, 0:8, 2:2), a i sada ih čeka jedan evropski div – Bajern. Bavarci su neuporedivo iskusniji, i u 29. pokušaju, žele 19. put među četiri najbolje ekipe.

Katastrofalnu seriju od pet poraza ima Bajern na gostovanjima španskim klubovima. Bavarci su 2013. pobjedili Mesija i društvo na stadionu “Kamp Nou” 3:0, a onda su uslijedili sve sami neuspjesi – Real 0:1, Barselona 0:3, Atletiko 0:1, Atletiko 0:1, Real 2:4. S druge strane, zanimljivo je da Sevilja nikada na domaćem terenu nije poražena od njemačkog tima, pošto je zabilježila sedam trijumfa i četiri remija.