Juventus razmišlja o prodaji Dibale

dibala-juventus
picture source: http://www.goal.com

Dibala igra sjajno u Italiji, te nema ekipa koja može da igra odbranu protiv njega. U Juventusu su kad je Serija A u pitanju prezadovoljni, ali kada se ode u utakmice Lige šampiona kao da imaju potpuno drugog fudbalera.

Alegri je izjavio kako se njegova ekipa do njegovog crvenog kartona sinoć držala dobro, te kako ih je to poremetilo da zabilježe nešto bolji rezultat. Sjajni ofanzivac već ima 25 godina, te četiri godine ugovora sa Juventusom, a oni sada već uveliko razmišljaju o prodaji jer nemaju sa njim onaj iskorak kojem su se nadali kada je Liga šampiona u pitanju.

Tajna večera sa Simeoneom uzburkala je strasti, a nije nikakva tajna da je ravnodušan u velikim utakmicama što smeta Juventusu.  Juventus želi Stefana Savića iz Atletika kojeg oni ne bi pustili, a spremni su da ponude čak 120 miliona eura. Nakon sinoćnje utakmice ova cifra bi mogla napokon zadovoljiti čelnike tima iz Torina.

juve-realDibala će svakako sada biti pod lupom do kraja sezone, a pitanje je da li će na Mundijal što bi svakako olakšalo posao Atletiko Madridu jer tada sigurno ne bi nudili navedenih 120 miliona eura.

Nema sumnje da nas očekuje pakao u prelaznom roku. Za Dibalu je također zainteresovan i PSG.

Dibala ove sezone ima učinak od 22 gola i 6 asistencija na 37 utakmica. Vrijednost prema transfermarktu se procjenjuje na okrulih 100 miliona eura.