Salahova povreda utišala Enfild

salah-povreda
picture source: sportsport.ba

Liverpul je s 3:0 potpuno iznenađujuće razbio budućeg prvaka Engleske Mančester Siti. Mohamed Salah odigrao je još jedan sjajan meč, upisavši pogodak i asistenciju. Redsi su tako samo na korak od polufinala, a Egipćanin je sinoć zabio u 12. minuti za 1:0.

Okslejd-Čembrlen povećao je vodstvo devet minuta poslije, a u 31. Salah je sjajno asistirao Senegalcu Maneu za 3:0. Možda bi rezultat bio i uvjerljiviji da se najbolji igrač Redsa nije povrijedio i napustio igru već nakon 50 minuta. Naime, Salah je odšepao s terena, a “Enfield” je utihnuo. Ipak, do kraja su domaćini sačuvali prednost za veliku pobjedu. 

Engleski mediji pretpostavlju  da se Salah zapravo povrijedio tokom slavlja svog gola nakon kojeg se bacio na koljena, a da su se bolovi pojavili početkom nastavka meča. Nakon utakmice Jirgen Klop rekao je da još ne zna težinu povrede.

salah-proslava gola

Došao je do aut linije i rekao da povremeno nešto osjeća. To mi je bilo dovoljno da ni ne pitam doktoa šta mu je, odmah sam ga izveo s terena, rekao je Nijemac. Salah je Klopu kasnije rekao da će biti sve u redu. 

Nakon utakmice pitao sam Salaha kako je, rekao mi je da će sve biti u redu. Ipak, moramo pričekati pravu dijagnozu, dodao je Klop.

Pred Liverpulom su dvije važne utakmice, subotnji gradski derbi s Evertonom i onda revanš sa Sitijem u LŠ-a sljedeće sedmice. Sigurno da niko ne želi ni pomisliti da “egipatski Mesi” neće biti spreman… Jer najbolji je igrač Redsa ove sezone s 38 golova u svim takmičenjima.