“Makazice” na bosanski način

antonio-vidović
picture source: sportsport.ba

Samo dan pošto je Kristijano Ronaldo zadivio fudbalski svijet “makazicama” protiv Juventusa u Torinu, u najmanju ruku slična majstorija viđena je i na meču druge lige BiH između Orašja i Čapljine.

Fudbaler Orašja Antonio Vidović postigao je spektakularan gol “makazicama”, koji bez i najmanje sumnje može da uđe u konkurenciju za gol godine zajedno sa Ronaldovim drugim pogotkom na prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Jučerašnju utakmicu smo otvorili jako dobro. Poveli smo na samom početku i to nam je olakšalo posao. Kasnije smo postigli još jedan gol koji je gostima poljuljao samopouzdanje i držali smo konce u svojim rukama te postigli i treći gol koji je vjerovatno zaključio utakmicu“, započeo je Vidović, pa je prešao i  na komentar gola:

Gol? Kako ću vam reći…postignut je na prekrasan centaršut i osjetio sam u tom trenutku da mogu postići gol škaricama. Tako se potrefilo da postignem gol baš kao Ronaldov od preksinoć protiv Juventusa. Mislim da je moj gol pao iz teže situacije. Ronaldo je dobio loptu tačno gdje je stajao, a ja sam se vraćao prema lopti. Moj gol je postignut sa 13 ili 14, a njegov sa sedam ili osam metara“. zadovoljno komentariše Vidović.