X-Time Out: Kasemiro

kasemiro

Odavno se nije pojavio Brazilac koji tako dobro igra na poziciji zadnjeg veznog fudbalera nego je to ovaj član Real Madrida.

Karlos Enrike Kasimiro poznatiji kao Kasemiro rođen je 23. februara 1992. godine u Sao Hose dos Kamposu i sa deset godina počeo je trenirati u slavnom Sao Paulu. Od 11 godine bio je kapiten svih ekipa i tada su ga znali pod nadimkom Karlao da bi zaigrao za U17 reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu 2009. godine. Iduće godine debitovao je u najjačoj brazilskoj ligi i to 25. jula 2010. u porazu svog tima od Santosa da bi prvi gol postigao 15. avgusta u meču sa Kruzeirom. Sa matičnim timom stigao je do trofeja Kupa Sudamerikane, a nakon tri godine u ekipi i 62 utakmice na kojima je dao šest golova pozajmljen je Real Madridu gdje je prvo nastupao za B tim.

casemiro-sao-paulo

U glavni grad Španije stigao je januara 2013. godine da bi debitovao 20. aprila, a 10. juna potpisao je trajni ugovor sa “kraljevskim” klubom na četiri godine vrijedan malo više od četiri miliona evra. Početak u Madridu za njega je bio posebno težak jer je za B tim odigao 15 utakmica, a do prvih 11 nije mogao da dođe pa ga je uprava poslala na pozajmicu u Porto tokom sezone 2014/15. Tu je odigrao 28 utakmica na kojima je zabilježio tri gola. Zbog dobrih partija Real je aktivirao povratnu klauzulu početkom juna 2015. i dva mjeseca kasnije on se vratio dok je ugovor produžen do 2021. Bio je zamjena kod trenera Rafaela Beniteza da bi ga Zinedin Zidan gurnuo u vatru i dao mu priliku dok mu se Brazilac odlično revanširao. Tokom sezone 2016/17 odigrao je 25 mečeva i dao četiri gola te stigao do prve šampioonske titule nakon pet godina. Zbog sve boljih partija postao je nezamjenljiv dio sredine terena jer je beskompromisan borac koji se u potpunosti podredio ekipi.

kasemiro-brazil

Nakon što je branio boje U20 tima Brazila na prvenstvu Južne Amerike dobio je poziv u seniorski tim pa je debitovao 14. septembra 2011. u remiju bez golova protiv Argentine sa samo 19 godina. Bio je dio ekipe koja je nastupila na Kopa Americi 2015. godine, ali nije odigrao nijedan minut dok su “karioke” ispale u četvrtfinalu. Do sada je skupio 22 nastupa i još se nije upisao među strijelce.