Mesi ponovo upalio mašinu – Barsa ide ka novoj tituli

Barselona-Leganes
picture source: https://www.eurosport.com

U okviru 31. kola La lige Barselona je pobjedila Leganes sa 3:1, a na ovom susretu Mesi je ponovo pokazao svoj izvanredni talenat.

Uz veliku pomoć tima Mesi se postavio tri puta uspješno ispred mreže golmana Leganesa. Uprkos povredama zadnje lože Argentinac se legendarno izborio sa svim preprekama. U 27. minuti je uslijedio pogodak Mesija sa 26 metara za lijep početak susreta i prednost Barselone. Ovo je bio njegov šesti pogodak iz slobodnjaka u sezoni. Ubrzo poslije ovog je Argentinac pokrenuo novu ackiju i u 32. minuti iskoristio dodavanje Kutinja. Sada se Barsa našla već na 2 gola prednosti i tako se završilo prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu je Leganes pokazao zube. El Žar je primio asistenciju Gabrijela u 68. minuti i popravio situaciju na 2:1. To nije uplašilo Katalonce pa je Mesi odradio još jedan šut. U 87. minuti je ponovio maestralnu akciju za 3:1.

Trenutna generacija Barselone je uspjela upisati 38 uzastopnih pobjeda u La ligi i izjednačila sa Real Sosijedadom sezona 1979-1980.