Delfini bez medalje na Evropa kupu

Srbija-Italija-vaterpolo-Evropa kup
picture source: http://www.sportskacentrala.com

Vaterpolisti Srbije su imali dobar start na početku Evropa Kupa. Savladali su Crnu Goru i Francusku, ali pokupili poraz od domaćina Hrvatske. Zbog ovoga su se borili sa reprezentacijom Italije za treće mjesto što im nije pošlo za rukom. Današnja pobjeda Italije otišla je za jedan poen sa konačnih 10:9.

Prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji Delfina, ali su Azuri uzvratili burno u drugom dijelu susreta. Prvih 10 minuta je završeno sa 3:1, a nastavak meča donosi 6:4 prije malog odmora. Treća i četvrta dionica donose preokret. Prije završnice su Italijani ubacili za 4:2 i zapaprili sa 2:1. Ovo je značilo 10:9 i bronzu za Italiju.

Među aktivne vaterpoliste Srbije na današnjem meču možemo svrstati Mandića sa 3 gola i Ćuka, Pijetlovića, Lazića, Jakšića, Filipovića i Rašovića sa po jednim golom. Italiju su do pobjede vodili Pjetro Filjoli i Aleksandre Bodegas pogodivši po tri puta.

Druga današnja utakmica riješila je pobjednika Evropa kupa. Domaćin Hrvatska pobijedila je vaterpoliste Španije sa 12:9.