Tores napušta Atletiko

fernando-tores
picture source: http://top-channel.tv

Španski novinari su juče došli na vanrednu konferenciju za medije na stadionu Vanda Metropolitano koju je organizovao klub. Povod je bila najava odlaska jednog od najboljih fudbalera koje su Jorgandžije ikada imale – Fernanda Toresa.

El Njinjo je istakao kako mu je ovo bila najteža odluka koju je morao donijeti u životu.

Kada sam došao u klub kao desetogodišnjak ostvario mi se san. Danas, 24 godine poslije, donio sam najtežu odluku u životu. Na kraju sezone ću napustiti klub. Dugo sam razmišljao o tome i na kraju sam zaključio da je ovo najbolje i za klub i za mene“, rekao je Tores.

Fernando-TorresNjegova odluka je u potpunosti razumljiva. Ove sezone je odigrao samo devet utakmica od početka u svim takmičenjima.

Svi znate koliko sam igrao ove sezone. Ovim uopšte ne krivim klub jer ničije ime i prezime ne treba biti preče od Atletika. Ipak, smatram da sam mogao više pomoći ekipi ove sezone i bilo bi lijepo da su mi rekli da ne računaju na mene“, rekao je Nando aludirajući na to da je trener Dijego Simeone u februaru novinarima rekao da Toresu neće biti ponuđen novi ugovor koji ističe na kraju sezone.

Tores je za prvi tim Atletika debitovao 2001. godine, a 2007. je otišao u Liverpul. S Enfilda se potom preselio u Čelzi, pa Milan, a u Atletiko se vratio 2015. godine.

Peti je strijelac Atletiko Madrida svih vremena sa 126 pogodaka na 375 utakmica.