Ko su favoriti za Zlatnu loptu 2018?

ronaldo-zlatna lopta
picture source: gol.dnevnik.hr

Kristijano Ronaldo osvajač je Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta u 2017. godine, a portugalski velemajstor je glavni favorit za osvajanje novog trofeja u 2018. godini. Iako do kraja godine ima još više od sedam mjeseci, velike engleske kladionice već nude mogućnost opklade na najboljeg igrača svijeta za 2018. godinu.

Najveći favorit je naravno Kristijano Ronaldo. Portugalac igra sjajno i na početku ove godine i kvota za novu Zlatnu loptu u njegovom posjedu je 2.

Očekivano, na drugom mjestu je Lionel Mesi. Na njega se nudi koeficijent 3.25, a za razliku od prošle godine kada je u vrhu bio Nejmar, sada je treći kandidat sjajni ofanzivac Liverpula Mohamed Salah.

favoriti-gold ball

Fantastičnim igrama u dresu Redsa Egipćanin se umiješao u borbu sa Ronaldom i Mesijem, ali mu kladionice najmanje vjeruju od ove trojke i na njega je postavljena kvota 7.

Iza njega slijede Kevin De Brujne i Nejmar sa kvotom 11, dok su daleko iza Antoan Grizman, Heri Kejn i Luis Suarez na koje je kvota čak 34.

Naravno, o osvajaču Zlatne lopte za 2018. godinu će odlučiti još dosta faktora. Trofeji, nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sigurno će iskristalisati listu, ali je pravo pitanje da li iko može skinuti Ronalda ili Mesija sa trona.