Bufona penal košta više nego što je mislio

bufon-alegri
picture source: soccer.10ztalk.com

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon suočava se sa kaznom u domaćem prvenstvu nakon što je dobio crveni karton protiv Real Madrida u finišu revašna četvrtfinala Lige šampiona.

Glavni sudac te utakmice Majkl Oliver dosudio je jedan od najkontroverznijih penala ikada u Ligi šampiona i to u 93. minuti nakon kojeg se Real plasirao u polufinale, a zatim je dodijelio crveni karton golmanu Bufonu.

Kako prenosi Gazeta delo Sport, Bufon bi mogao dobiti zabranu nastupa i u Seriji A ukoliko izvještaj Olivera nakon meča bude oštar. U prilog Bufonu ne ide ni činjenica da je nakon meča novinarima rekao da pomenuti sudac umjesto srca ima kantu za smeće te će UEFA i to uzeti u razmatranje.

Naravno, legendarnom golmanu je jako teško pao taj penal s obzirom da je njegov Juventus imao produžetke u rukama i to nakon poraza u prvom meču u Torinu od čak 3:0. Ipak, Oliver je dosudio penal nakon prekršaja Benatije nad Vaskezom i Ronaldo je pogodio sa bijele tačke za prolaz svog tima. Ovo  je  vjerovatno bila i posljednja utakmica za Bufona u Ligi šampiona s obzirom da bi na kraju sezone trebao okačiti rukavice o klin.